ပုစွန် ၂၀သား
ငါးဖယ် ၅ကျပ်သား
ပြောင်းဖူး ၂ဖူး
ကြက်ဥ ၁လုံး
ဆား အနည်းငယ်
သကြား ။
ငရုတ်ကောင်း ။
နှမ်းဆီမွှေး ၄-၅စက်
ကော်မှုန့် ၂ဇွန်း
ပဲအနောက်ရည် ၂-၃စက်
Source : ချက်ကြည့်ကြစို့
ငါးဖယ် ၅ကျပ်သား
ပြောင်းဖူး ၂ဖူး
ကြက်ဥ ၁လုံး
ဆား အနည်းငယ်
သကြား ။
ငရုတ်ကောင်း ။
နှမ်းဆီမွှေး ၄-၅စက်
ကော်မှုန့် ၂ဇွန်း
ပဲအနောက်ရည် ၂-၃စက်
- ပုစွန်ကို အခွံခွာ ဂျီးထုတ် ရေဆေး ရေစစ်ထားပြီးထောင်းထားပါ။
- ငါးဖယ်ကို အရိုးစစ်ပါ။ ပြောင်းဖူးကို ဓားနှင့် အပေါ်ယံလှီးပါ။
- ဇလုံးတစ်ခုထဲတွင် ပုစွန် ငါးဖယ် ပြောင်းဖူး ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း အရည်ညှစ်ဆား သကြား ကော်မှုန့် ငရုတ်ကောင်း နှမ်းဆီမွှေး ကြက်ဥအကာ ထည့်၍ ရောမွှေပါ။
- အပြားလေးများလုပ် ၍ရေခဲသေတ္တာထဲ ၁-၂ နာရီခန့်ထည့်ထားပါ။
- ဆီပူပူမှာ ရွှေရောင်သန်းသည်အထိကြော်၍ ဆီစစ်ပါ။
- ဆီစစ် စက္ကူဖြင့် စစ်၍ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အချဉ်ဖြင့် သုံးဆောင်ပါနော်။