Friday, 12 September 2014

ပုစွန်ပြောင်းဖူးကြော်

ပုစွန် ၂၀သား
ငါးဖယ် ၅ကျပ်သား
ပြောင်းဖူး ၂ဖူး
ကြက်ဥ ၁လုံး
ဆား အနည်းငယ်
သကြား ။
ငရုတ်ကောင်း ။
နှမ်းဆီမွှေး ၄-၅စက်
ကော်မှုန့် ၂ဇွန်း
ပဲအနောက်ရည် ၂-၃စက်


  • ပုစွန်ကို အခွံခွာ ဂျီးထုတ် ရေဆေး ရေစစ်ထားပြီးထောင်းထားပါ။
  • ငါးဖယ်ကို အရိုးစစ်ပါ။ ပြောင်းဖူးကို ဓားနှင့် အပေါ်ယံလှီးပါ။ 
  • ဇလုံးတစ်ခုထဲတွင် ပုစွန် ငါးဖယ် ပြောင်းဖူး ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း အရည်ညှစ်ဆား သကြား ကော်မှုန့် ငရုတ်ကောင်း နှမ်းဆီမွှေး ကြက်ဥအကာ ထည့်၍ ရောမွှေပါ။ 
  • အပြားလေးများလုပ် ၍ရေခဲသေတ္တာထဲ ၁-၂ နာရီခန့်ထည့်ထားပါ။ 
  • ဆီပူပူမှာ ရွှေရောင်သန်းသည်အထိကြော်၍ ဆီစစ်ပါ။
  • ဆီစစ် စက္ကူဖြင့် စစ်၍ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အချဉ်ဖြင့် သုံးဆောင်ပါနော်။


Sourceချက်ကြည့်ကြစို့

Ko Thurein ၏စုစည်းထားမှုများ © 2010 စတင်မှတ်သားစုစည်းသည် | Powered by:Blogger

Designed By:Windroidclub ဖန်တီးသူ:Ko Thurein