Sunday, 14 September 2014

ကြက်ဥပူတင်းလုပ်နည်း

ပါဝင်ပစ္စည်းများ.
၁။ ကြက်ဥ - ၆ လုံး
၂။ သကြား - ၁ ကျပ်သား
၃။ နို့ - ၄၀ ကျပ်သား





ပထမဦးစွာ ဇလုံခပ်ကြီးကြီးတလုံးထဲကို ကြက်ဥ ၆ လုံးဖောက်ထည့်ပါ။ သကြား ၁၂၀ ဂရမ်ထည့်ပါ။ ပြီးရင် နှံ့အောင် သကြားကြေအောင်ထိမွှေပါ။

သကြားကျေပြီ ဆိုရင် နွားနို့်ကို ဖြေးညှင်းစွာ အကုန်လောင်းထည့်ပါ။ ထပ်မွှေပါ။
သတိထားရမှာက အမြှပ်မထအောင် မွှေပေးပါ အမြှပ်ထရင် ပူတင်းပုံလှမှာမဟုတ်လို့ပါ။

နောက်တဆင့် ပန်းကန်လုံး အကြီးထဲကို ရေစစ် ခပ်ပါးပါးလေးနဲ့ ခုနက ခေါက်မွှေထားတဲ့ အရည်တွေကို လောင်းထည့်ပြီး စစ်ပါ။
ရရှိလာတဲ့ ထို Pudding ရေကို မိမိကြိုက်နှစ်သက်ရာ ခွက်ကလေးများထဲသို့
ထည့်ပြီး ဒန်အိုးအကြီး ထဲတွင် အစီအရီ ထည့်ထားပါ။

ထိုခွက်မလေးများထည့်ထားသောဒန်အိုး ထဲသို့ခွက်ကလေးများဧ။်
လေး ပုံတပုံ ရောက်အောင် ရေလောင်းထည့်ထားပါ ပြီးလျှင် ဒန်အိုးကိုအဖုံးအုပ်ပါ။ (သတိ၊ အတွင်းမှ ခွက်ကလေးများ အဖုံးမအုပ်ပါ။ ဒန်အိုးအကြီးကိုသာ အုပ်ရပါမည်။)

ပြီးလျှင် 150 ဒီဂရီအပူချိန်ရှိသော မီးဖိုပေါ်သို့ ထိုဒန်အိုးကိုတင်ပြီး ၁ နာရီခန့်ဖုတ်ပါ။

တနာရီကြာပြီးသော ထိုဒန်အိုးကိုယူပြီး ဒန်အိုးထဲမှ ပူတင်းခွက်ကလေးများကို
ထုတ်ပြီး အအေးခံပါ။ အေးသောအခါ သုံးဆောင်နိုင်ပါပီ။ း)

အချိန်ကုန်လည်းသက်သာ ငွေကုန်လဲသက်သာ လွယ်လဲလွယ်တယ်နော်

တခါမှ မလုပ်ဖူးသေးလဲ ယုံကြည်စွာပြုလုပ်ကြည့်ပါ း)

Ko Thurein ၏စုစည်းထားမှုများ © 2010 စတင်မှတ်သားစုစည်းသည် | Powered by:Blogger

Designed By:Windroidclub ဖန်တီးသူ:Ko Thurein